DruštvoVesti

Šabotić: Sredstva iz kredita za eksproprijaciju zemljišta oko reke Raške

Gradski većnik, Albin Šabotić, odgovarajući na pitanje opozicije zašto se grad Novi Pazar kreditno zadužuje za 300 miliona dinara, kazao je da su ova sredstva namenjena isključivo za eksproprijaciju zemljišta oko reke Raške. On je ponovio da se ova sredstva mogu koristiti samo u te svrhe.
-Mi kao kgrad uzimamo kredit za eksproprijaciju zemljišta reke Raške. To je kredit za kapitalne investicije i ne može se trošiti u druge namene. Ostalo je da kupimo tu zemlju i da pustimo izvođače da taj posao rade. Tu nema ničeg spornog. Sa novim zaduženjem smo na 18 odsto od ukupnih prihoda što je daleko manje od 50 procenata koliko je zakonom dozvoljeno, rekao je Šabotić.
On je dodao da će ukorićena reka Raška ostati svima na korišćenje jer, kako je rekao, Novi Pazar treba da ima ukorićene reke.
-Ovaj kredit donosi nam velika sredstva jer ukorićavanje finansira Svetska banka, odnosno, trajnu vrednost ovom gradu. Nema mesta za sumnju, vreme će to da pokaže. Zato treba ovo svi da podrže i da glasaju za ovaj predlog, rekao je Šabotić
Podeli