EkonomijaSvetVesti

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ”Rumelisiad” u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan Balkanski ekonomski samit. Svi zainteresovani privrednici iz Novog Pazar mogu se prijaviti za učešće najkasnije do srede. Osim privrednika događaju če prisustvoati predstavnici Gradske uprave Novog Pazara i Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA.

Privredni samit u Beogradu je jedinstvena prilika za novopazarske privrednike da steknu uvid u regionalna tržišta i izgrade nove poslovne veze.

U ime gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, njegov pomoćnik Salbin Karišik pozvao je novopazarske privrednike da iskoriste dobru poslovnu šansu i prijave se za učešće na predstojećem samitu. Prijave se mogu obaviti u Gradskoj upravi Novog Pazara ili u prostorijama Regionalne razvojne agencije SAndžaka SEDA.

Na samitu u Beogradu, koji organizuje Udruženje rumelijskih izvršnih privrednikai industrije ”Rumelisiad”, biće održani paneli o potencijalnim ulaganjima u oblasti automobilske industrije, tekstila, poljoprivrede, turizma, solarne energije, zdravstva i transporta.

 ”Rumelisiad” broji preko 300 članova, imaju predstavnike u svim industijama koje su nama jako važne i vrlo zastupljene. Mislimo da će i ove godine naši privrednici uzeti učešće, kao i ranijih godina, i da će napraviti konkretan pomak u suretu sa turskim privrednicima”, izjavio je direktor agencije SEDA Samir Kačapor.

Balkanski ekonomski samit biće održan 16. maja u hotelu Metropol u Beogradu.

 

Podeli