KulturaVesti

Otvorena izložba najboljih radova na FSM 2024. godine

U Galeriji Multimedijalnog centra otvorena je izložba najboljih likovnih radova na FESTIVALU STVARALAŠTVA MLADIH 2024. godine. Izloženi su radovi iz 12 osnovnih i 7 srednjih škola. Najbolji su dobili nagrade.

Učesnici likovnog dela su i ove godine izuzetni i talentovani mladi ljudi, učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Ovaj Festival uključuje veliki broj radova rađenih različitim tehnikama i medijima. Najzastupljeniji su crteži i slike, a svega je nekoliko fotografija, ilustracija, grafika i radova iz oblasti grafičkog dizajna. Slike su uglavnom rađene standardnim tehnikama ulja ili akrilika na platnu.

Stručni žiri Ajla Dražanin istakla je da je ozbiljan pristup mladih likovnih stvaraoca i značajno zalaganje nastavnika koji su učenicima bili mentori, podrška i uzori u radu, ali i selektori, kritičari i organizatori, rezultiralo je izložbama 12 osnovnih i sedam srednjih škola sa teritorije Grada Novog Pazara.

Stručni žiri u sastavu: dr Amra Hodžić Jejna, Mast. Ajla Dazdarević i Mast. Kazim Dreković je napravio selekciju radova učenika koji su sa po jednim svojim radom učestvovali na finalnoj izložbi. Napravljen je odabir koji pored talenta, kreativnosti, originalnosti i truda, ocenjuje opšti pristup i način korišćenja tehnika i materijala.

U cilju  promocije kvalitetnih likovnih radova i stimulacije daljeg učešća mladih ljudi na manifestacijama poput ove, finalna izložba selektovanih radova se i ove godine održava u  najreprezentativnijem izlagačkom prostoru u gradu. Proglašeni su dobitnici nagrada i uručene su im plakete po kategorijama koje su unapred utvrđene.

A.A.

 

Podeli