KulturaVesti

Večeras izložba najboljih likovnih radova FSM

Učesnici likovnog dela su i ove godine izuzetni i talentovani mladi ljudi, učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola. Ovaj Festival uključuje veliki broj radova rađenih različitim tehnikama i medijima.

Najzastupljeniji su crteži i slike, a svega je nekoliko fotografija, ilustracija, grafika i radova iz oblasti grafičkog dizajna. Slike su uglavnom rađene standardnim tehnikama ulja ili akrilika na platnu.

Ozbiljan pristup mladih likovnih stvaraoca i značajno zalaganje nastavnika koji su učenicima bili mentori, podrška i uzori u radu, ali i selektori, kritičari i organizatori, rezultiralo je izložbama 12 osnovnih i sedam srednjih škola sa teritorije Grada Novog Pazara.

Stručni žiri u sastavu: dr Amra Hodžić Jejna, msr Ajla Dazdarević i msr Kazim Dreković je napravio selekciju radova učenika koji će sa po jednim svojim radom učestvovati na finalnoj izložbi. Napravljen je odabir koji pored talenta, kreativnosti, originalnosti i truda, ocenjuje opšti pristup i način korišćenja tehnika i materijala.

U cilju  promocije kvalitetnih likovnih radova i stimulacije daljeg učešća mladih ljudi na manifestacijama poput ove, finalna izložba selektovanih radova se i ove godine održava u  najreprezentativnijem izlagačkom prostoru u gradu. Tada će biti objavljeni dobitnici nagrada i uručene plakete po kategorijama koje su unapred utvrđene.

Podeli