DruštvoVesti

Na maturu bez automobila

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Novom Pazaru u dvorani Kulturnog centra u toku je tibina “Na maturu bez automobila”, u okviru istoimene kampanje, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Tribina se organizuje u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara.

“Prioritet nam je saobraćajna infrastruktura, ali nikada nećemo zanemariti edukaciju i ovakve tribine”, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara Vahidin Melajac. Pozdravio je sve prisutne, te najavio da će Gradski savet za bezbednost saobraćaja nastaviti intenzivnu realizaciju projekata koji imaju cilj unapređenje bezbednosti saobraćaja u ovom gradu.

Na tribini je istaknuto da u saobraćaju najviše stradaju mladi od 15 do 30 godina. Za 30 godina izgubljeno je 25 hiljada ljudi, a statistika je i dalje poražavajuća.

Gosti tribine bili su i žrtve saobraćajnih nezgoda, koji su budućim maturantima u Novom Pazaru jasno poručili da na maturu treba da idu bez automobila.

Podeli