DruštvoVesti

Novi Pazar domaćin mladim inovatorima

U organizaciji Saveza pronalazača Srbije danas je u Novom Pazaru održano 45. takmičenje mladih inovatora Raškog okruga. Novi Pazar postaje centar važnih događaja, pa je tako danas bio domaćin u Osnovnoj školi ”Meša Selimović” koja inače slavi jubilej, deceniju rada i postojanja.

Novi Pazar domaćin je 45. takmićenja mladih inovatora Raškog okruga, na kojem su pored domaćina Noovog Pazara učešće uzeli i učenici osnonih i srednjih škola iz Vrnjačke Banje, Kraljeva, Raške, Tutina i Sjenice. Takmiči se 40 ekipa, sa ukupno 202 učenika, što je impozantan broj mladih ljudi na jednom mestu. Do sada je u ovoj manifestacijii učestvovalo ukupno 5.500 učenika.

Događaj koji je izazvao veliko interesovanje svečano je otovrio predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić. Njemu je od strane organizatora uručeno posebno priznanje, kao i Gradu Novom Pazaru i gradonačelniku Nihatu Biševcu.

Događaju je prisisustvovao i potpredsednik Narodne Skupštine i ministar Edin Đerlek, kojem je kao izaslaniku predsednice Skupštine uručeno priznanje.

Brojne su zvanice svedočile otvaranju ovog četiri i po decenije važnog događaja.

Učenici i nastavnici škole priredili su gostima prigodan program u kojem su svi prisutni uživali. Nakon zvaničnog dela usledilo je predstavljanje ideja i projekata koje ocenjuje višečlani stručni žiri.

 

Senada Kalić

Podeli