DruštvoPoslednjeVesti

U toku tribina “Suživot i tolerancija u Novom Pazaru”

U Kulturnom centru Novi Pazar u toku je tribina “Suživot i tolerancija u Novom Pazaru” koju organizuju predstavnici tri medija: portala A1, Radija 100+ i portala Free media.

Na ovom skupu govore: gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i Islamske zajednice Srbije, predstavnici Sdp-a, Sns-a, Sda Sandžaka,  Sps-a, Gps-a, ali i predstavnici civilnog sektora i medija.

Na skupu se nisu pojavili, iako su pozvani, predstavnici Stranke pravde i pomirenja, Islamske zajednice u Srbiji i Policijske uprave Novi Pazar.

Sa skupa je poručeno da je neophodno očuvati dobre komšijske odnose koji su Novi Pazar vekovima karakterisali i koji su u teškim vremenima očuvani.

Svi prisutni su osudili nedavna dešavanja tokom proslave ramazanskog Bajrama ali i Božića kada su se ovo praznici slavili na “neprikladan način” kolonama kamiona kroz grad. Zajednički zaključak prisutnih je da sve institucije imaju deo odgovornosti za dešavanja koja su se nedavno desila a koja su bacila mrlju na kvalitetan i dobar zajednički život u Novom Pazaru, Srba i Bošnjaka, pravoslavaca i muslimana.

“Deo odgovornosti snosimo svi i ovaj skup je bio potreban ranije ali i svi treba da poradimo na tome da se ovakve stvari više ne događaju” – mogao bi biti zajednički stav današnjeg okruglog stola.

 

Podeli