DruštvoVesti

Dodeljena priznanja povodom Dana grada na svečanoj skupštini

Održana Svečana sednica skupštine povodom obeležavanja 563 godine Novog Pazara.

Tradicionalno na Dan grada,  ovim povodom dodeljena su priznanja.

Odlukom skupštine povelje grada dobili su ministarka Jelena Tanasković za izuzetan doprinos razvoju grada Novog Pazara i kompanija Zepter za društvenu odgovornost u poslovanju.

Plakete grada dodeljuje gradonačelnika Nihata Biševca. Ovogodišnji dobitnici su: Dejan Tomašević za doprinos afirmaciji Novog Pazara u regionu, Muriz Čoković za izuzetan doprinos razvoju kulture i umetničkog stvaralaštva, Rizah Gruda za izuzetan doprinos afirmaciji kulturno – istorijskog nasleđa, dr Predrag Lešević, za izuzetan doprinos razvoju zdravstva u Novom Pazaru i Kemal Pekarić za izuzetan doprinos turističkoj promociji Novog Pazara u regionu.

Biševac je u obraćanju na svečanoj sednici lokalnog parlamenta kazao da je Dan grada prilika da se sumiraju rezultati u prethodnih 12 meseci tokom kojih je, kako je rekao, završen ili započet veliki broj projekata.

Kao najznačajnije naveo je završetak rekonstrukcije puta Novi Pazar – Raška, Ulice generala Živkovića, kao i početak radova na nadogradnji i proširenju Opšte bolnice, Osnovne škole “Desanka Maksimović”, vrtića “Naše dete”, ali i druga ulaganja u komunalnu i sportsku infrastrukturu.

foto: Grad Novi Pazar

 

Podeli