DruštvoVesti

Memić: Puno toga je urađeno za decu dijabetičare i ovo je njihova nagrada

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je dobio nagradu za humani gest godine, kazao je da su na ovaj način nagrađena i sva deca, majke, očevi i mladi ljudi koji boluju od dijabetesa.

Naime, Memić je svojim delovanjem unapredio položaj marginalizovanih i osetljivih grupa u društvu, a posebno mladih koji boluju od dijabetesa. Upravo zbog njegovih brojnih inicijativa za poboljšanje položaja mladih dijabetičara, Memić je i dobio ovu nagradu koju mu je dodelilo Udruženje “321 Srbija” pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije.

-Neko će reči da je ovo moja životna priča, i da, jeste tako. Ja sam otac deteta koje je obolelo od dijabetesa i sam ulazak u Vladu je bilo pitanje da li ja želim da se prihvatim ovog posla. Prihvatio sam to i uopšte se nisam pokajao jer smo za 15 meseci uradili divne stvari, rekao je Memić nakon dodele ove nagrade

Memić dobio nagradu za humani gest godine

Memić se posebno aktivno zalagao za uvođenje protokola za decu obolelu od dijabetesa u osnovne i srednje škole. Od prošle godine u školskim ustanovama, zahvaljujući njegovom delovanju i zalaganju, postoje četiri senzora za merenje šećera.

Takođe, od prošle godine postoje dve pumpe bez katetera a jedna od njih je i zatvoreni sistem ili veštački pankreas. Ohrabrio je i pomogao otvaranje novih udruženja koja se bave decom obolelom od dijabetesa.

-Država i njene institucije učinile su puno toga u ovom periodu za decu koja boluju od dijabetesa i njihove roditelje, rekao je on i dodao da nije očekivao da će dobiti ovu nagradu.

-Jako je bitno da neko prati naš rad i ono što smo uradili za običnog čoveka, zaključio je Memić.

Podeli