DruštvoVesti

Nastavljen Festival stvaralaštva mladih

Najmasovnija manifestacija za mlade u Novom Pazaru nastavljena je danas nakon jednomesečne pauze. Srednje škole su već završile svoje predstavljanje u periodu pre ramazana, a u nastavku takmičenja Festivala stvaralaštva mladih, predstaviće se 13 osnovnih škola.

Nastup učenika OŠ ‘’Đura Jakšić’’ iz Trnave počeo je danas u 16 časova, a u 19 i 30 časova predstavljaju se đaci OŠ ‘’Stefan Nemanja’’.

 ‘’Škole rade po propozicijama festivala. To znači da sve škole u svom programu treba da imaju: dramu, kazivanje stihova, skeč, voditelje, ples, folklor, likovno stvaralaštvo i još neke oblasti. Nastupe prati sedmočlani žiri koji će odabrati najbolje za finalne programe’’, izjavila je koordinatorka FSM i urednica programa Kulturnog centra Novi Pazar, Hasna Ziljkić.

Naglasila je da je razlika u propozicijama za osnovne i srednje škole u tome što osnovne nemaju besedu već skeč; film je revijalnog karaktera za osnovce, dok je za srednjoškolce obavezna kategorija.

Nova oblast od ove godine je ”Nekad i sad”, što omogućava predstavljanje i roditelja mališana koji učestvuju na festivalu.

”Već imamo generacije roditelja sa Festivala stvaralaštva mladih, koje scena privlači, pa smo na njihov zahtev uveli ovu novu oblast”, rekla je Ziljkić.

Objasnila je da se mogu predstaviti i roditelji koji nisu bili učesnici najmasovnije manifestacije mladih u Novom Pazaru, koja će ove godine trajati sve do 27. aprila.

 

 

Podeli