Sport

Stanislav Stojnov šampion u Novom Pazaru

Bugarin Stanislav Stojnov pobednik je 22. po redu Otvorenog bekgemon-tavla prvenstva Novog Pazara.

Odigrano je šest kola po švajcarskom sistemu, posle čega je osmoro najboljih počev od četvrtfinala nastavilo borbu za trofej u eliminacionoj fazi.

Stojnov je u finalu trodnevnog turnira u Hotelu S rezultatom 9:2 pobedio člana Tavla kluba Brezovo Polje iz Brčkog Samida Dedakovića, koji je dvostruki šampion pazarskog opena, poslednji put 2019. godine.

Treće mesto osvojila je Olga Sladkarova iz Bugarske, ujedno i najbolje kotirana dama, dok je kao četvrti završio Makedonac Leko Ristovski.

Kada je u pitanju učinak Novopazaraca, prednjačio je Jusuf Melajac iz Tavla kluba Dedo 501 na 13. mestu.

Osim glavnog turnira, održan je i džekpot, kao i nadmetanje dublova sa 32 para u žrebu, gde su najbolji bili Igor Peševski i Angela Toleva iz Makedonije.

U Novom Pazaru se okupilo je 114 igrača iz deset država, a takmičenje je bodovano za Prvenstvo Srbije i Bekgemon ligu Balkana.

Grad Novi Pazar bio je generalni je pokrovitelj 22. bekgemon-tavla opena, čiju organizaciju potpisuju lokalni Sportski savez, Turistička organizacija Novi Pazar i Regionalna turistička organizacija Sandžaka, uz klubove “Dedo 501 ” i “Pazar gemon”.

M. Minić

Podeli