DruštvoKulturaVesti

Od ponedeljka počinje drugi deo FSM

Članovi kreativnog tima Festivala stvaralaštva mladih održali su sastanak na kom su odredili članove žirija za predstojeća takmičenja Osnovnih škola. U ponedeljak počinje drugi deo Festivala i tog dana predstaviće se dve osnovne škole.

Festival stvaralaštva mladih nastavlja sa svojim programom, posle pauze zbog meseca Ramazana. Danas je održan sastanak članova radno kreativnog tima na kom je utvrđeno ko će biti žiri i ko će prvi nastupati.

“Ono što ćemo danas utvrditi jestu članovi žirija za programe osnovnih škola. Takođe želim najaviti da u ponedeljak imamo programe dve škole. To su Osnovna škola Đura Jakšić i Osnovna škola Stefan Nemanja. Takođe, u 12:00 h kod Sebilja imaćemo koncert dečijeg hora “Iznad duge” i time ćemo ujedno najaviti drugi deo Festivala  stvaralašta mladih”, kazala je za RTV Novi Pazar glavni koordinator FSM-a Hasna Ziljkić.

Od ponedeljka svoje programe predstaviće učenici osnovnih škola. Ove godine predstaviće se 13 osnovnih škola i dve predškolske ustanove.

“Nakon Ramazana kreću Osnovne škole sa programima. Krećemo u ponedeljak. U toku dana će se predstaviti  dve osnovne škole. Nadamo se da će i ove godine Festival biti uspešan kao i prethodnih godina. Očekujemo da osnovci daju svoj maksimum kao i svake godine. Naravno ne smemo zaboraviti ni naše predškolce koji će se predstaviti na festivalu stvaralaštva mladih i ove godine.

Učesnici festivala na najbolji način predstaviće svoje škole kroz brojne šadržaje, a ima ih mnogo.

Drama, muzički deo, koji podrazumeva solo pesmu, dečiju pesmu, horsko pevanje, ples standardni ili moderni, folklorni i dramski deo, recitacija, voditelji, sve ono što naše propozicije Festivala stvaralaštva mladih obuhvataju”, istakla je Alma Karišik koja će biti žiri za muzički deo.

Po dve osnovne škole predstaviće su u toku dana. Prva škola predstaviće se od 16 časova a druga od 19:30h. Finala za osnovce održat će se u tri kategorije i to: dramsko veče, veče zabavne muzike i veče narodne muzike. 26. aprila završava se program Festivala stvaralaštva mladih.

Alma Ademović

Podeli