DruštvoVesti

Gradsko veće o bezbednosti saobraćaja u Novom Pazaru

Na petoj redovnoj sednici Gradskog veća održanoj danas, usvojene su značajne odluke.
„Kontinuitet u radu Veća je rezultat našeg opredeljenja da budemo javni i ažurni u radu. Svi zahtevi naših sugrađana, preduzeća i ustanova će se javno obrazlagati od strane izvestilaca, kako bi članovi Veća o istim dali svoje mišljenje“, rekao je Vahidin Melajac, član Gradskog veća, izdvojivši kao najznačajnije nekoliko usvojenih odluka.
„Izdvojio bih odluku o produženju mandata načelniku Gradske uprave Džemilu Divanefendiću. Njegov rad ocenjen je kao izuzetno kvalitetan. Nije postojao niti jedan razlog da mu mandat ne bude produžen“, ističe Melajac.
Kao drugu značajnu odluku na današnjem zasedanju, član Veća je izdvojio usvajanje programa rada Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara.
„Reč je o programu i kordinaciji tela čiji se rad tiče bezbednosti saobraćaja u Novom Pazaru, u tekućoj godini. Usvajanjem ovog akta, o čemu rešenje dostavljamo Agenciji za bezbednost saobrćaja, stiču se formalni uslovi da nam Agencija odobri sredstva u iznosu od 22 milona dinara. Dali smo obećanje sugrađanima da ćemo vrlo brzo započeti realizaciju konkretnih projekata, i kao predsednik Saveta i član Gradskog veća naglašavam da ćemo ostati pri tome, kako bi sugrađani u narednih mesec, dva videti konkretne rezultate“, kazao je Melajac.
Podeli