DruštvoVesti

Leon diskont otvorio prvi objekat u Novom Pazaru

Kompanija „Leon Conditors“ otvorila je u Novom Pazaru danas prvi maloprodajni objekat. Otvaranju Leon diskonta prisustvovali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar turizma i omladine Husein Memić i gradonačelnik Nihat Biševac. Prodavnica se nalazi u novopazarskom naselju Lug, na adresi Kragujevačka 19b, u zgradi “Eloksal”.

Otvaranjem prodavnice Leon diskont, do posla je došlo desetoro Novopazaraca. Prema najavama, cilj je širenje lanca prodajnih objekata u tom gradu i upošljavanje više od 150 ljudi.

“U Novom Pazaru otvaramo našu 27 prodavnicu, a baš ove godine mi obeležavamo 27 godina postojanja kompanije “Leon Conditors”. Ovo je naš prvi objekat u Novom Pazaru. Uskoro ćemo otvoriti još dva a plan nam je da otvorimo deset objekata ovde. Naš prvi objekat u ovom delu Srbije otvorili smo u Sjenici a mesec dana nakon toga i u Raški. U prvom objektu u Novom Pazaru zaposlili smo deset mladih ljudi a naš cilj je da u novim objektima kada ih otvorimo zaposlimo od 150 do 200 ljudi”, izjavio je PR kompanije “Leon Conditor”,  Ilija Stojanović.

Ministar Momirović je naveo kako je puno stvari urađeno za Novi Pazar, a da predstoji još puno projekata koji se moraju realizovati kako bi se taj grad ekonomski razvio.

“Danas ovde dovodimo ozbiljnu trgovinu, kompaniju Leon koja ima više od 640 zapolsenih. Siguran sam da će se distributivni centar koji su otvorili u Kraljevu širiti u ovom delu zemlje. Ova kompanija jako poštuje svoje radnike, verujem da će dobru i neku novu praksu doneti u ovaj divni grad. Oni jako poštuju sredinu u koju dolaze, poštuju navike potrošaća i sve ljude. Uveren sam da je svetla budućnost pred Novim Pazarom kao i pred celom našom državom. Moramo dodatno infrastrukturno da povežemo ovaj grad, da ove dovedemo veliku investiciju i o tome stalno razgovaramo”, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Tomislav Momirović.

“U gradu sam svog velikog prijatelja, ministra turizma Huseina Memića koji sjajno radi svoj posao, pored svega toga on ume da bude “jako naporan” kada je u pitanju Novi Pazar, uvek nas pritiska i od nas kolega u Vladi traži da se uradi nešto dodatno, mnogo više za ovaj grad”, naveo je Momirović.

Sve kupce na otvaranju su očekivala brojna iznenađenja i nagrade. Kupcima su deljeni cegeri, svaki 100. kupac dobijao je vaučer u iznosu od 5.000 dinara a 500. televizor.

Momirović je u pratnji domaćina obišao rekonstrukciju Altun Alem džamije i Petrovu crkvu.

 

Podeli