DruštvoVesti

”Golija” igrala za Nedeljka

Koncert koji je večeras održao KUD ”Golija” posvećen je mladom Novopazarcu Nedeljku Komatini. On se još uvek nalazi na lečenju u Londonu.

Njegovo lečenje iziskuje značajna sredstva, a ovo je jedan od načina da se Nedeljku i porodici Komatina, koja boravi sa njim, pomogne.

Direktor KUD-a ”Golija” Goran Asović kazao je za RTV Novi Pazar da je izuzetno ponosan na čitav ansambl ali i publiku.

”Ove mlade ljude učimo da budu humani, nadamo da ćemo od ovoga što smo prikupili makar malo pomoći Nedeljkovoj porodici. Nadamo se da će on biti ovde ubrzo sa nama, i da možemo da mu priredimo koncert dobrodošlice ” kazao je direktor KUD-a ”Golija”.

Oni su se večeras publici  u prepunoj dvorani Kulturnog centra predstavili sa deset koreografija. Izveli su i dve solističke pevačke numere, nastupila je i ženska pevačka grupa. Na početku koncerta numeru su otpevali i članovi prvog ansambla.

Koncert KUD-a ''Golija''
Koncert KUD-a ”Golija”

Asović je dodao da je izuzetno zadoovljan odzivom roditelja, prijatelja KUD-a ”Golija”.

”Još jednom su pokazali da, kako njihova deca, tako i oni vole ovo društvo i da su uvek uz nas i da možemo na njih računati”, rekao je za RTV Novi Pazar Asović.

''Golija'' igrala za Nedeljka
”Golija” igrala za Nedeljka

Osim kupovinom ulaznica, Novopazarci su svom sugrađaninu Nedeljku i njegovoj poriodiici pomogli i doniranim sredstvima. Kutije za pomoć postavljene su u foajeu Kulturnog centra.

 

Senada Kalić

Podeli