DruštvoVesti

Počela proba male mature, osmaci polagali test iz matematike

Učenici osmih razreda osnovnih škola u Srbiji danas su započeli generalnu probu male mature, i od 12 sati, polagali su probni test iz matematike. Oni će u subotu od 9 sati polagati test iz srpskog jezika, a u nedelju u 13.30 test po izboru. Nakon održanog probnog ispita, učenici imaju mogućnost, da se predomisle i promene predmet za polaganje na završnom ispitu. Promena predmeta biće moguća od 8. do 11. aprila.

Učenici završnih razreda osnovnih škola danas su bili u prilici da se upoznaju sa kompletnom procedurom polaganja male mature koja će biti održana od 17. do 19. juna.

U novopazarskoj Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj danas je probni ispit protekao planirano, spremni su I za ostala dva.

Podsetimo, i na samoj maloj maturi, osmaci će prvo polagati srpski jezik, zatim matematiku, a na kraju, 19. juna, test po izboru.

Kako prenosi Blic, kada je izborbi test u pitanju osmaci su najviše birali geografiju (40 odsto) i biologiju (36 odsto), zatim slede istorija (10 odsto) i hemija (7,6 odsto), i najmanje fiziku (6,4 odsto), prenosi Tanjug.

 

Senada Kalić

 

Podeli