DruštvoVesti

Predstavljeni rezultati istraživanja “Digitalizacija poljoprivrede”

Tim Regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA sproveo je istraživanje među poljoprivrednicima na teritoriji Novog Pazara i na osnovu sumiranih podataka izveo zaključak o kapacitetima i potrebama ovdašnjih gazdinstava. Ove aktivnosti je podržao Projekat “Velika mala privreda” koji finansira USAID-a, a realizuje Akdi Voka. Rezultati istraživanja predstavljeni su u Kulturnom centru Novi Pazar u okviru prezentacije projekta “Digitalizacija poljoprivrede”.

U istraživanju je učestvovalo 1000 gazdinstava koji su članovi Međuopštinske unije poljoprivrednih proizvođača. Na osnovu dobijenih podataka i zaključaka tokom istraživanja , lokalna samouprava i organizacije na teritoriji Novog Pazara mogu kreirati fokusirane programe podrške usmerene na potrebe poljoprivrednika. Na ovaj način je i formiran i efikasan informacioni sistem koji redovno može da pruža pravovremene informacije svim zaniteresovanim akterima.

Finansijsku podršku za projekat obezebdio je USAID, preko programa Akdi Voka.

U poljoprivredu se poslednjih godina u Novom Pazaru sve više ulaže a današnja prezentacija je pokazala kako ona može da se unapredi kako bi poljoprivrednici bili još uspešniji i efikasniji.

 

Podeli