DruštvoVesti

Dragana pomaže deci u Novom Pazaru

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostorima Balkana, Dragana Mirković,  želi da izgradi kuću porodici sa petoro dece u Novom Pazaru i da obezbedi sredstva za lečenje male Ajše Škrijelj.

„Još u januaru sam odabrala porodicu kojoj želim da pomognem.  Reč je o deci. Tu sam najslabija. Mnogo volim decu i zato baš njima želim da se izgradi kuća, jer žive u teškim uslovima.  Onda sam čula i za malu Ajšu. Njoj je pomoć preko potrebna. Tako sam odlučila kome ću pomoći u Novom Pazaru“,  kaže popularna pevačica.

Ona će svu svoju zaradu od humanitarnog koncerta u Novom Pazaru ostaviti deci u ovom gradu.

„Ja ću iz Novog Pazara otići s minusom. Tako je, jer ja to želim. Želim da pomognem toj deci“, kazala je za RTV Novi Pazar naša poznata pevačica.

Ona ističe da je veoma dirnuta i stradanjem dece u različitim sukobima u svetu, posebno Gazi.

„Moramo pomoći svoj deci koja pate. Ja ovoga puta dolazim zbog dece kojoj je to potrebno u Novom Pazaru. Obećala sam i stojim iza tog obećanja“, izričita je Dragana.

Dragana: Obećala sam i dolazim

Drago joj je što u Novom Pazaru mnogi vole njenu muziku, i što je koncert izazvao veliko interesovanje.

„Ja sam obećala da ću pomoći i ja dolazim“,  tvrdi Dragana, i ističe da ne može da veruje da jedan humanitarni koncert može da bude problem.

Nakon jučerašnjih poziva pojedinih političara da se koncert zabrani, ona kaže da nikada nije dozvolila političarima da je uvuku u svoje dnevno političke obračune i manipulacije.

„Ja sam žena širokog srca. Volim ljude. Ne zanima me ko su, šta su, čiji su, od koga su… Delim ih samo na dobre i loše“, kaže Dragana, prepoznatljiva po tome što su je uvek, pa čak i u vreme teških devedesetih, volele sve nacije sa prostora bivše Jugoslavije.

Svoju zaradu sa koncerata tokom aktuelne humanitarne turneje ostavljala je u gradovima gde je pevala, ne gledajući ko je koje nacionalnosti.

„Kada sam čula da ću pevati na Bajram u Novom Pazaru, meni je bilo baš drago da budem sa ljudima koji me u tom kraju, gde sam uvek rado dolazila, mnogo vole. Mislila sam da je to praznik  koji treba da proslavimo  svi zajedno u veselju. I u njegovu simboliku mi se uklapa humanost, koja je deo čitave ove priče“, objašnjava ona.

Ističe da  kompletna turneja ima humanitarni karakter.

„To je moja ideja. Da se publici za ovih 40 godina karijere zahvalim na ovaj način“, objašnjava Dragana.

Kaže da bi volela da se i ostali iz organizacije koncerta odreknu svojih prihoda u humanitarne svrhe, a volela bi i da se i drugi priključe.

Pet devojčica iz oronule kuće…

Draganina želja je da pomogne porodici sa pet devojčica, koja živi nedaleko od Osaonice u veoma teškim uslovima. Roditelji su nezaposleni. Žive od poljoprivrede. U oronuloj kući nemaju ni vodu, ni kupatilo.  Najstarija devojčica ima 10 godina, a najmlađa 8 meseci.

Mala Ajša ne hoda, ne govori…

Mala Ajša ima rett sindrom.  Ova dijagnoza sprečava Ajšu da hoda, govori i koristi ruke. Čak ni sedenje nije moguće bez pomoći. Svakodnevno je na terapijama.

„Svaka pomoć za nas je važna. Veliki su troškovi za terapije i lečenje. Oko 10 miliona dinara nam je neophodno da bi se započelo lečenje“,  kaže Nermina, Ajšina majka.

Humanitarni koncert Dragane Mirković zakazan je za 10. april u Novom Pazaru u dvorani Pendik. Novi Pazar je među nekoliko odabranih velikih gradova u kojima u okviru svoje velike humanitarne turneje nastupa jedna od najpopularnijih folk pevačica. Karte se za sada  kupuju online .

Zoran Maksimović

Podeli