HronikaPoslednjeVesti

U selu kod Tutina deca se igrala sa bombom, selo se zatreslo od eksplozije

Grupa dece u selu Suvi Do, u opštini Tutin pronašla je eksplozivnu napravu, tačnije bombu, kojom su se zaigrali, a potom je bacili na obližnju livadu gde je i eksplodirala.

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija, jer je policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila namenjena nekom iz sela i postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala pre nego što je eksplodirala, ističu meštani.

Kako meštani prenose, sve se odigralo u četvrtak veče kada su u blizini seoske džamije primetili nepoznato lice koje je vozilo automobil marke “pežo karavan”, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

“Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vernici u džamiji klanjali teravije. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su deca našla u petak, neko vreme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vreme, sve dok jedan od starijih dečaka, nije bombu bacio na livadu, gde je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se celo selo zatreslo”, rekli su meštani.

bomba

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među meštanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mestu događaja.

Kako Rtv Novi Pazar saznaje meta napada je direktor Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu Omer Đondić.

RTVNP/BLIC

Podeli