Sport

Matić pred Vojvodinu: Postoje teška vremena, a traju izdržljivi ljudi

Trener fudbalera Novog Pazara Igor Matić rekao je danas, uoči gostovanja Vojvodini u 26. kolu Super lige Srbije, da respektuje Novosađane, ali da njegova ekipa može do dobrog rezultata.

“Kažu da postoje teška vremena, a da traju izdržljivi ljudi. Moramo defanzivno da budemo jako dobri, agresivni i kompaktni, da im ne dozvolimo mnogo prostora. Ofanzivno je potrebno da smo na nivou poslednjih utakmica, možda još malo da podignemo. Potrebno je da držimo koncetraciju 100 minuta, ne 90”, rekao je Matić.

Vojvodina je šesta na tabeli sa 37 bodova, dok osmoplasirani Novi Pazar ima dva boda manje.

“Vojvodina je skup odličnih individualaca, ali i timski u poslednje vreme izgledaju sve bolje. Radi se o fudbalerima sa zavidnim internacionalnim karijerama. I u dobrim su godinama, nikako na zalasku. Mislim na Aleksu Vukanovića, Njegoša Petrovića, Vukana Savićevića, Uroša Nikolića, malog reprezentativca Crne Gore Andriju Radulovića”, ocenio je Matić.

“Tu je Mateus Indio, dobar igrač je i Radomir Milosavljević. Taj kvalitet dodatno je pojačan dovođenjem Kejleba Zadija Serija, koji je igrao u Francuskoj. Svi oni mogu da reše jednim potezom. U dobroj su formi, pobedili su poslednje dve utakmice. I mi igramo dobro”, dodao je on.

Šef struke Novog Pazara računa na sve kandidate za sastav, osim povređenog Adema Ljajića.

Vojvodina i Novi Pazar igraju u subotu od 20.00 na Stadionu Karađorđe.

M. Minić

Podeli