DruštvoVesti

Podeljene još 32 metalne pocinkovane konstrukcije

Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja nastavlja sa podelom metalnih pocinkovanih konstrukcija iz budžeta grada Novog Pazara  za 2023 godinu. Danas je 32 poljoprivrednika iz poljoprivrednog centra Požega dobilo pocinkovanu konstrukciju za plastenike. Ukupna vrednost namenjena za plasteničku proizvodnju je 5.200.000,00 dinara. 70% troškova pokriveno je sredstvima iz budžeta grada Novog Pazara.

Za unapređenje plasteničke proizvodnje ovakva pomoć je od velike koristi, jer omogućava porodici na selu da uzgajaju zdrave i organaske proizvode lako, pa se ovim poslom mogu baviti svi članovi. Poljoprivredni proizvođači zadovoljni su što po povoljnim uslovima, uz njihovo minimalno učešće dobijaju kvalitetne materijale za svoja gazdinstva.

“Izuzetno je dobra proizvodnja iz plastenika, kvalitetna i zdrava, što je mnogo važno. Ja se prvenstveno bavim proizvodnjom kupusa, ali ovaj plastenik će mi pomoći da uzgajam zdrave namirnice”, kazao je poljoprivrednik Sabit Murić.

“Poljoprivredno udruženje Požega je danas dobilo 9 plastenika a mesni centar nešto oko 20 plastenika. Ovaj centar obuhvata I Bele vode, Vučiniće, Vojniće, Vidovo i PC “Požega””, istakao je predsednik ovog uduženja Esad Hanuša.

Predsednik MOUPU Ismet Sajtarić kaže da su ovakve donacije od velike koristi. Za kupovinu opreme, od ukupnog iznosa, iz budžeta je izdvojeno 70%, a poljoprivrednici učestvuju sa 30%.

“Danas će biti podeljene metalne pocinkovane konstrukcije za poljoprivredni centar “Požega” koja obuhvata i Bele Vode.  Na kamionu je 32 metalne pocinkovane konstrukcije koje će posle ove podele nastaviti sa deljenjem u Belim Vodama a onda nastavljamo sa delom Deževe, odnosno Kovačevo i Šaronje iz deževe”, objasnio je za RTV Novi Pazar Sajtarić.

Podela mehanizacije i opreme za poljoprivrednike se nastavlja i početkom naredne nedelje, kada će se podeliti još 10 metalnih pocinkovanih konstrukcija. Tom podelom zatvoriće se projekat koji obuhvata ukupno 73 ove konstrukcije. Ukupna vrednost projekta je 5 miliona i 200.000 dinara namenjenih za poboljšanje plasteničke proizvodnje.

Alma Ademović

Podeli