Vesti

Počele pripreme za prolećno sređivanje grada

Radnici Radne jedinice ,,Zelenilo”, koja posluje u okviru novopazarskog Javnog komunalnog preduzeća ,,Gradska čistoća”, počeli su ranije sa sređivanjem i orezivanjem drveća. Početak radova bio je planiran za kraj marta, ali zbog lepog vremena i bujanja vegetacije pripremni radovi moraju početi ranije.

Lepo vreme i visoke temperature probudile su vegetaciju mnogo ranije ove godine. Zbog toga su radnici Radne jedinice “Zelenilo” počeli sa sređivanjem javnih površina u gradu. Prvo na čemu rade je pripremanje zemljišta za sadnju cveća. Rukovodilac Radne jedinice ,,Zelenilo“ Adis Salković kaže da se sređivanje vrši po zonama i da je prioritet prva zona, odnosno uži centar grada.

“Radna jedinica “Zelenilo” kao i svake godine počela je malo ranije ove godine sa pripremom zemljišta. Radi se čišćenje, friziranje zemljišta kako bi se posadilo cveće koje će biti raznovrsno ove godine. Naravno prioritet nam je centar grada pa onda krećemo sa sređivanjem periferije”, kazao je za RTV Novi Pazar Rukovodilac Radne jedinice ,,Zelenilo“ Adis Salković.

Osim pripreme zemljišta radnici radne jedinice Zelenilo nastaviće i sa orezivanjem drveća na svim lokacijama u gradu.

“Naravno, mi smo još jesenas počeli sa orezivanjem ali sada završavamo ono što nismo stigli tada u ovim pred prolećnim lepim danima. ”

Prema rečima Salkovića, ukoliko bude lepo vreme za najviše desetak dana završiće sa orezivanjem svih stabala u gradu. Osim orezivanja drveća, on kaže da će se izvršiti i kompletno sređivanje, od okopavanja, prehranjivanja do prskanja kako bi se drveće zaštitilo od brojnih štetočina i bolesti. Osim toga oni uporedo rade i na čišćenju rečnih korita i skupljanja kabastog otpada.

Alma Ademović

 

Podeli