DruštvoVesti

Vozaču bez dozvole privremeno oduzeto vozilo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru zaustavili su u Ulici Stevana Nemanje dvadesetdvogodišnjeg mladića iz Novog Pazara koji je vozio „audi“ bez vozačke dozvole i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom.

Kako se navodi u saopštenju, saobraćajna patrola utvrdila je da je vozaču dozvola oduzeta jer ga je Prekršajni sud dva puta u poslednje dve godine pravnosnažno osudio zbog učinjenih težih saobraćajnih prekršaja.

Policija je dvadesetdvogodišnjaku privremeno oduzela „audi“ u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Prema toj meri vozilo se privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Teži prekršaji iz oblasti bezbednosti saobraćaja su, kako podsećaju iz policije: nasilničke vožnje, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole za ijednu kategoriju, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas, kao i prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas it.

Protiv vozača su podnete i odgovarajuće prekršajne prijave i protiv njega će se voditi prekršajni postupak pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Iz Policijske uprave Novi Pazar napominju da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podeli