Sport

Milovanović: Vojvodina mora da se pomuči, ako hoće da nas dobije

Trener košarkaša Novog Pazara Zoran Milovanović rekao je danas da Vojvodina ima odličnu ekipu, ali da će morati da se pomuči da bi došla do pobede u predstojećem duelu dva tima u 22. kolu Košarkaške lige Srbije.

“Dobro nam je došla pauza u prvenstvu. Teško je spremiti utakmicu za rivala sa 12 igrača, gde svi imaju adekvatne uloge. Probaćemo da ih zbunimo promenom odbrane i sačakemo njihovo eventualno opuštanje. Oni što vole košarku, trebalo bi da dođu da nam pomognu. Momci sjajno rade u teškim okolnostima. Daćemo sve od sebe”, rekao je Milovanović.

Novosađani su vodeći na tabeli sa odnosom pobeda i poraza 17/4, dok su Pazarci na pretposlednjem. 15. mestu sa skorom 6/15.

Pazarci su u međuvremenu angažovali 28-godišnjeg centra Mihaila Todorovića. On je visok 211 centimetara, a igrao je za Novi Pazar u Drugoj ligi u sezoni 2017/18.

“U preostalih devet kola igraćemo na maksimumu. Očekujem pobede, koje bi nam omogućile opstanak. Kod Vojvodine je teško pronaći slabu tačku. Izuzetno su selektirani. I u Kupu Radivoja Koraća pokazali su da su za viši nivo. Tome i teže. Predsednik kluba je Željko Rebrača, tu je i stručni štab sa perspektivom”, ocenio je Milovanović.

Novi Pazar i Vojvodina igraju u sredu od 18.00 u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić

Podeli