DruštvoVesti

Stigla pomoć za dečaka migranta koji je na lečenju u novopazarskoj bolnici

Maloletnog dečaka, migranta, koji je zbog promrzlina stopala primljen na Hiruško odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar gde mu je ukazana kompletna zdravstvena pomoć nema ko da obiđe jer ovde nema rodbine. Njega je obišla žena velikog srca, poznata novopazarska humanitarka Safija Muratović Mica, koja je uz pomoć svojih prijatelja odnela značajnu pomoć ovom mališanu.

“Ovom detetu danima niko ne dolazi u posetu. Nema rodbine ni prijatelja. Pomoć za vreme lečenja dobija od lekara i medicinskog osoblja koji ga maksimalno paze. Pored njih, ovom napuštenom dečaku ja sam uz pomoć mojih dugogodišnjih donatora uspela da prikupim pomoć i odenela sam mu u bolnicu”, kazala je Safija Muratović.

Lekarima novopazarske bolnice poznate su humanitarne akcije Safije Muratović koje podržavaju se i pridružuju im se.

“Mi podržavanju Safiju i ona podržava nas. Konkretno u ovom slučaju, mi smo dečaku pomogli i zdravstveno ga zbrinuli tako da je sada stanje mnogo bolje nego kada je primljen, a Safija je pokazala ovim gestom da je Grad Novi Pazar human grad i da još uvek ima dobrih ljudi koji žele da pomognu”, kazao je načelnik Hiruškog odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar, dr Kemal Brničanin.

Ukoliko ima još građana koji bi da pomognu ovom dečaku, pomoć u vidu garderobe, obuće ili novca, mogu odneti na Hiruško odeljenje gde će sestre, lekari i osoblje koje vodi brigu o njemu preuzeti i njemu uručiti.

Biljana Veljović

Podeli