DruštvoPoslednjeVesti

Novi Pazar rame uz rame sa najvećim turističkim centrima (FOTO)

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u  Beogradu Novi Pazar je u tradicionalnom ”Danu Pazara” predstavio potencijale, turističku ponudu i gastronomiju ovog kraja.

Štand Novog Pazara od početka ovogodišnjem Sajma bio je među najposećenijim u sali 4, a današnjoj prezentaciji pored velikog broja posetilaca Sajma prisustvovali su ministar turizma i omladine Husein Memić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, pomoćnica direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina, gradsko rukovodstvo, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov zamenik Vladimir Marinković, predsednik Skupštine Samir Lekić i njegova zamenica Alma Šarenkapić. Takođe, članovi Gradskog veća,te brojne istaknute ličnosti, predsatvnici javnog života Beograda , Srbije i regiona.

Nakon zanimljivog programa u kojem su se predstavili novopazarski horovi, kulturno umetnička društva, solisti i pesnici, ministar turizma i omladine Husein Memić kazao je za RTV Novi Pazar da su ljudi njegovo najveće bogatstvo, a naročito mladi, talentovani i kreativni.

Istakao je da je Novi Pazar jedan od retkih gradova koji prezentuje potencijale mladih, posebno ulesnika Festivala stvaralaštva mladih u organizaciji Kulturnog centra na čijem čelu je bio punu deceniju.

Naglašava da je aktuelan trend porasta turista koji posećuju Novi Pazar ali da će kroz adekvatno plaćanje poreza taj broj koji je i veći od zvanično poznatih, biti realan prikaz.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kazala je za RTV Novi Pazar da su potencijali Novog Pazara i ove godina kroz sadržajan i i ntersantan program predstavljeni posetiocima sajma.

Ističe da Novi Pazar ima sve što turisti žele. Izrazila je uverenje da će nakon ovogodišnjeg sajma, zahvaljujući promociji, u ovoj godini imati još više turista. Kontinuirana promocija je, tvrdi, izuzetno važna.

Da Novi Pazar ima šta da ponudi potvrđuje i prvi čovek grada Nihat Biševac. Podseća da se od 10 spomenika kulture koji su pod zaštitom UNESC-a čak četiri u Novom Pazaru, te da je grad muzej na otvorenom i da je među retkim gradovima koji se mogu pohvaliti tolikim brojem važnih spomenika hrišćanske i islamske arhitekture.

Razloga da budu zadovoljni imaju u Turističkoj organizaciiji Novog Pazara koja je i ove godine organizovala predstavljanje Novog Pazar tokokm protekloiih dana na 45. Međunarodnom sajmu turizma u beogradu, kao i današnju prezentaciju.

Direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Belojica ocenio je za RTV Novi Pazar da je Sajam ove godine bio izuzetno posećen i da štand Novog Pazara beleži rekordne brojke.

Nagalašava da Novi Pazar postaje prpeoznatljiv u širim okvirima, te da se nakon sajma očekuju i konkretni rezultati koji će se manifestovati kroz veliki broj turista koji će ga posettiti.

Belojica ističe da se inostrani turisti sve više interesuju za Novi Pazar što će ga svrstati u red velikih tursitičkih centara, kazao je Belojica.

 

Senada Kalić

Podeli