Sport

Peti Memorijal Senada Ljajića: Novi Pazar – Jošanica 3:0

Fudbaleri Novog Pazara pobedili su danas na Atletskom stadionu ekipu Jošanice sa 3:0, u memorijalnoj prijateljskoj utakmici upriličenoj u čast Senada Ljajića.

Tokom dva poluvremena od po 35 minuta, strelci za superligaša bili su Sejduba Suma iz jedanaesterca u 22, Nikola Srećković u 25. i Mihajlo Petković u poslednjem, 70. minutu.

Trener Novog Pazara Igor Matić ukazao je šansu osmorici omladinaca, a u njegovom timu našli su se Suma i Ebenezer Anan, s obzirom da će zbog žutih kartona preskočiti nedeljno gostovanje kruševačkom Napretku.

Srpskoligaš Jošanica nastupio je bez rekovalescenata Ertana Marovca, Seada Župića, Nazima Hadžibulića, Enesa Dolovca i Dženana Plojovića.

Meč je odigran dan uoči pete godišnjice od smrti istaknutog novopazarskog sportskog radnika Senada Ljajića, u tom trenutku predsednika Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina, potpredsednika Fudbalskog saveza Raškog okruga i delegata Fudbalskog saveza Srbije.

Senad Ljajić je bio dugogodišnji član Upravnog odbora Novog Pazara, takođe i potpredsednik Jošanice i predsednik Novog Pazara 1928.

M. Minić

 

Podeli