DruštvoVesti

Vrše se pripremni radovi za izgradnju nove socijalne zgrade

U novopazarskom naselju Rasadnik u toku je rušenje ostataka zgrade u kojoj su živele porodice iz socijalne kategorije. Ova zgrada izgorela je u požaru februara meseca 2019.godine. Grad Novi Pazar je obezbedio svu potrenbu dokumentaciju, prošao tender za izvođače radova tako da su su se stvorili uslovi za početak radova na izgradnji nove zgrade u koju će se vratiti porodice koje su ostale bez krova nad glavom.

Dvanaest porodica iz socijalne kategorije je zbog pomenutog požara  ostalo bez krova nad glavom. Za njihov smeštaj odmah nakon požara pobrinula se lokalna samouprava tako da im je na taj način bar u tim trenucima život bio olakšan.

“Nakon dužeg vremena koje je Grad Novi Pazar iskoristio za pokretanje postupka za izgradnju nove zgrade, prikupljanje potrebne dokumentacije i ostalih zakonskih procedura koje su se morale ispoštovati i dozvole dobiti, konačno se krenulo u realizaciju ove priče”, kazao je koordinator na projektu Fevzija Murić. On je dodao da je pored ove zgrade koja je izgorela, bilo  izgrađeno još  nekoliko manjih objekata u kojima su takođe živele porodice iz socijalne kategorije i koje su morale biti odatle izmeštene. “Njihov stambeni status će lokalna samouprava rešiti”, dodao je Murić.

Inače, kada se zgrada izgradi, u nju će imati pravo da se vrati pomenutih 12 porodica koje imaju dokujmentaciju koja po kojoj ispunjavaju uslove za useljenje.

Biljana Veljović

Podeli