PolitikaVesti

Opozicija i na skupštinskom zasedanju optužuje za krađu izbora

Sajma Brunčević iz SDA Sandžaka i Edin Zećirović iz Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), mimo pravila i procedura, govorili su tokom konstitutivne skupštine Novog Pazara i tom prilikom pogrdnim rečima obratili se predsedniku GIK Radoslavu Miliću i odbornicima Sandžačke demokratske partije (SDP).
Oni su tom prilikom rekli da su izbori pokradeni i da ovo zasedanje treba odložiti.
-Molim predsedavajućeg Jonuza Džankovića da prekine sa sednicom i da ne legalizuje izbornu krađu, rekao je Zećirović.
Odgovarajući na ove uvrede, Fahrudin Đekić iz SDP kazao je da su neprimerene reči koje su u svom izlaganju koristili predstavnici opozicije.
-Dolaskom i prihvatanjem mandata vi negirate svoje tvrdnje da su izbori pokradeni. Govorili ste da Dontov sistem nije dobar pa vam je to palo u vodu, pa ste tvrdili da broj glasova nije onakav kakav se prikazuje pa ste prebrojali trećinu glasova i sami ste videli da je tu sve u redu, pa ste se obraćali pravosudnim institucijama koje su potvrdile da su pobednici izbora SDP i koalicioni partneri, kazao je on.
Đekić je dodao da građani imaju priliku da vide ko ih i kako predstavlja.
-Izvodili ste ljude na ulicu, pravili incidente, pa ste se opet okupili u malom broju, pa ste i to potrošili. Govorili ste neistine da nemamo većinu, poslednja dva dana više ni to ne pominjete jer vidite da imako dovoljan broj odbornika. Svaka vaša laž ima određen rok trajanja, kazao je Dekić i pozvao odbornike da tokom izlaganja nikoga ne vređaju.
Podeli