DruštvoEkonomijaVesti

U Sanskom Mostu otvoren prvi vakufski tržni centar u BiH

U Sanskom Mostu se otvara prvi vakufski tržni centar u Bosni i Hercegovini. Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata Islamske zajednice u BiH.
Iako je svečano otvaranje planirano krajem aprila u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani vakufa u BiH”, tržni centar je otvoren već neko vreme s obzirom na to da su zakupci već otvorili svoje radnje, prenosi Preporod.
U ponudi su poznati modni brendovi LC Waikiki, Sinsay, Pepco, Sport Reality, menjačnica BH Pošte, igraonica, kafeterija, zlatara, velika podzemna garaža sa 130 parking mesta.
Izgradnja je koštala 6,5 miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i ima 7.400 kvadratnih metara korisnog prostora.
Centar je sagrađen na vakufu Hamzi-bega po kome će nositi ime. Projektovan je u stilu islamske arhitekture, a potpisuje ga tamošnji arhitekta Enes Kartal.
Direktor Vakufske direkcije u BiH Senaid Zajimović rekao je za Preporod da je izgradnjom ovog vakufskog tržnog centra Sanski Most promenio sliku grada te je podingnut na jedan moderan nivo.
– Njegovom gradnjom dobrobit ima lokalno stanovništvo i lokalna zajednica, kao i domaće firme koje su učestvovale u samoj gradnji, a i mnoge osobe pronašle posao u našem vakufskom tržnom centru – kazao je Zajimović.
izvor: Preporod
Podeli