HronikaVesti

Drogirani za volan, petorica vozača isključena u jednom danu

Novopazarska policija u protekla 24 sata isključila je iz saobraćaja petoricu vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopšteno, policija je danas zaustavila dvojicu vozača autobusa starosti 46 godina koji su krenuli po putnike na autobusku stanicu, od kojih je jedan vozio pod dejstvom opijata, a drugi pod dejstvom kanabisa.

Patrola je juče iz saobraćaja isključila sedamnaestogodišnjaka koji je vozio ’’golf“ pod dejstvom benzodiazepina, a kako je daljom proverom utvrđeno i sa nepripadajućim tablicama, pa će protiv njega, prema nalogu tužilaštva, biti podneta i krivična prijava za falsifikovanje isprave, prenosi RTV Novi Pazar.

Takođe, saobraćajna policija zaustavila je i dvadesetdevetogodišnjeg vozača ’’mercedesa’’ koji je upravljao pod dejstvom kanabisa, kao i tridesetšestogodišnjaka koji je upravljao ’’audijem’’ pod dejstvom kokaina.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Pripadnici MUP-a apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer, kako ističu, na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Podeli