DruštvoVesti

Održana 18. godišnja skupština MOUPU

Redovna godišnja Skupština Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina održana je u Novom Pazaru. Prisutni članovi Skupštine, predsednici poljoprivrednih udruženja, usvojili su izveštaj o radu za proteklu godinu, kao i planove i programe rada za tekuću. Na Skupštini je zaključeno da je 2023.godina bila jedna od najuspešnijih godina za poljoprivrednike.

Na 18. godišnjoj skupštini Međuopštinske unije poljoprivrednika svi predsednici poljoprivrednih udruženja bili su prisutni.  A kako je istakao predsednik MOUPU Ismet Sajtarić, prethodna godina bila jedna od najuspešnijih.

“Naš zajednički cilj, kako grada Novog Pazara, Poljoprivredne stručne savetodavne službe, Regionalne razvojne agencije SEDA. Donatora, kao što je Ana i Vlade Divac, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Turske TIKE, Evropske unije i ostalih donator, da osnažimo poljoprivredna gazdinstva. Da omogućimo po potrebama poljoprivrednika, šta im je potrebno da im damo. Da ostanu da žive i rade na svom imanju. Da ne napuštaju svoja ognjišta. Mladi su nam potrebni da budu tu gde jesu”, kazao je Sajtarić.

Direktor PSSS Novi Pazar Nihad Hasanović kaže da će i u ovoj godini biti pomoći za unapređenje rada poljoprivrednika.  Takođe na ovoj skupštini razgovaraće se o sredstvima koje je Grad opredelio za poljoprivredu, kazao je Hasanović.

“Jedna od tačaka ove skupštine je i sačiniti plan kako poboljšati uslove rada i života na selu. Još jedna od tačaka biće i poboljšanje infrastrukture. Posebno električne energije koja je problematična u celom gradu a ne na seoskom području. Govorićemo i o ekologiji. Mi smo u prethodnoj godini dali kontejnere gde poljoprivrednici mogu da odlažu specifični otpad. To je anbalaža od pesticida gde se to sada na adekvatan način sakuplja. Takođe, će se govoriti i o poboljšanju zaštitne životne sredine i da se usluge Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća” prošire i na seoska područja”, kazao je Hasanović.

Ovdašnja Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja broji 58 udruženja što je 1632 člana i oko 7500 članova njihovih porodica  sa područja Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Alma Ademović

Podeli