HronikaVesti

Kazne za vozače zbog alkohola i vožnje pod dejstvom droge

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i narkotika, policija je iz saobraćaja isključila dve osobe iz Novog Pazara i jednu iz Tutina, saopšteno je danas.

Policija navodi da su  sinoć u Novom Pazaru oko ponoći zaustavili neregistrovano vozilo marke “seat ibica” kojim je upravljao petnaestogodišnjak pod dejstvom kanabisa. Protiv maloletnika su podnete odgovarajuće prijave i predat je roditeljima.

U Tutinu je policija krajem prošle nedelje zaustavila “polo” kojim je upravljao muškarac (36) sa 1,82 promila alkohola u organizmu, a u Novom Pazaru “bmw-a” kojim je upravljao mladić (29) pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Njima je određeno zadržavanje i biće podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Prekršajni sud je tridesetšestogodišnjeg muškarca kaznio sa 90.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije, dok je muškarac (29) kažnjen sa 40.000 dinara, 18 kaznenih poena i osmomesečnom zabranom upravljanja vozilom.

Policija apeluje na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer, navode,  na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

S.K

Podeli