DruštvoVesti

KUD “RAS” proslavio jubilarnih 20 godina postojanja

Kulturno-umetničko društvo “RAS” iz Novog Pazara proslavilo je jubilej, 20 godina uspešnog rada i postojanja. U prepunoj sali Koncertne dvorane Doma kulture održali su koncert za pamćenje. Ono što je obeležilo ovaj jubilej, jeste da je koncert bio humanitarnog karaktera. Naime, sav novac od prodatih ulaznica i novac koji je prikupljen na veče koncerta, usmeren je za lečenje mladog Novopazarca Nedeljka Komatinu, koji se nalazi na lečenju u Londonu.

Na sceni Kulturnog centra, pojavilo se preko 200 igrača koji su odigrali 14 koreografija. Na najlepši način su se predstavili  publici koja je tražila kartu više kako bi svojim dolaskom uveličala proslavu  jubileja. KUD “Mladih” kao gost večeri ,ulepšao je Rasov jubilej i tako potvrdio dobru dugogodišnju i najavio buduću saradnju.

Predsednik KUD-a “RAS” Miljan Nikolić, izražava zadovoljstvo što je koncert prošao u najboljem redu. Zahvalio je svima na podršci i humanosti, jer je koncert imao humanitarni značaj. “Odigrali smo i publici se predstavili najbolje što smo mogli. Nadam se da smo opravdali očekivanja svih prijatelja koji su nas podržavali sve ovo vreme i veliko im hvala za to. Posebnu zahvalnost dugujem svim sugrađanima, humanim ljudima koji su se odazvali akciji u kojoj smo, pored prodatih karata, novac skupljali za lečenje našeg mladog Novopazarca Nedeljka Komatine. “Skupili smo izvesnu sumu novca, ali koristim priliku da ponovo uputim apel svim dobronamernim ljudima da i dalje doniraju novac”, kazao je za RTV Novi Pazar, Miljan Nikolić.

 

“Ovo je bio zaista lep gest KUD-a “RAS” koji je došao na ideju da sav taj novac  usmeri za lečenje mog sina Nedeljka koji se u Londonu bori za život. Nama, njegovim roditeljima, braći i čitavoj porodici, ovo je dalo i snage i vere da ćemo uspeti da pomognemo da se nastavi sa lečenjem”, kazao je Nedeljkov otac Danilo Komatina. On je rekao da je transplatacija bubrega prošla odlično, ali da se nakon transplatacije njegovo stanje pogoršalo jer je došlo do pojave raka krvi i sada se lekari bore za Nedeljkov život.

 

Nedeljkov tata Danilo se uzda u stručnost lekara bolnice u Londonu u kojoj se nalazi njegov sin kome je majka donirala bubreg. A uzda se i u Božiju pomoć kome se, kako  kaže, neprestano moli da njegov sin Nedeljko ozdravi i da mu napravi veselje za punolestvo koje mu se bliži.

”Hvala svima koji nam pomažu u ovoj teškoj situaciji. “Naša želja da sina iz Londona dovedemo živog i zdravog je neopisiva i ogromna, a nadamo se da će tako i biti i da ćemo svi zaigrati na njegovom punolestvu”, sa suzama u očima i drhtavim glasom, rekao je Nedeljkov tata Danilo.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu da se Nedeljko izleči, novac u granicama svoje mogućnosti, mogu uplatiti na ime Nadice Komatine, na  dinarski žiro račun u Komercijalnoj banci 265000000641248286, kao i na devizni račun 35265050000038865407 preko Western Uniona. Kutije za pomoć postavljene su i u menjačnici na Šestovu kao i u spicari kod Satka koja se nalazi u centru grada.

 

Kompletan koncert KUD “RAS” možete pogledati na programu RTV Novi Pazar u subotu, 13.januara od 17 sati kao i u repriznom terminu, u nedelju, 14.januara, takođe od 17 sati.

Biljana Veljović

Podeli