DruštvoVesti

Kako su Novopazarci proveli novogodišnju noć? ANKETA

Poznato pitanje “Gde ćeš za Novu godinu?” mogli smo da čujemo mesecima unazad. Neki su provod u najluđoj noći planirali nedeljama, dok neki nisu ni slavili Novu godinu. Pitali smo Novopazarce gde su i kako proveli novogodišnju noć.

Nova godina mogla je da se proslavi na više načina. U gradovima i na planinama nastupali su brojni izvođači, tako da su neki Novu godinu proveli na koncertima na trgovima. Neki su se odlučili da Novu godinu proslave u klubovima ili restoranima, dok su drugi bili raspoloženiji za kućne žurke sa svojim prijateljima.

Ima i onih koji su se odlučili da putuju za praznike, kao i onih koji su Novu godinu proslavili u krugu porodice. Međutim, postoje i oni koji Novoj godini ne pridaju poseban značaj i provode je kao i svaku drugu noć.

Svuda u svetu se proslavlja nova godina ali svako ima svoj način proslave. Tako i kod nas uz vatromet, društvo ili porodicu, dobru hranu i lepo raspolođenje novogodišnja noć nam uglavnom ostaje u lepom sećanju. U predstojeću godinu, ulazimo srećni i nasmejani, ostavljajući za sobom sve ono ružno što nam se desilo.

Alma Ademović

 

Podeli