DruštvoPoslednjeVesti

Viši sud presudio: Nema nepravilnosti, izbori regularni

SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, stranka koja je učestvovala na proteklim izborima, na kojima je osvojila 10 odborničkih mandata u lokalnom parlamentu Novog Pazara podnela je žalbu Višem sudu u Novom Pazaru.

Presudom Veća kojim je predsedavao sudija Elvir Dedeić, žalba je odbijena kao neosnovana.

Prigovor Ugljaninove SDA da izbori budu poništeni i ponovljeni na svim izbornim mestima sud je ocenio neosnovanim, a odbijeni su i svi ostali prigovori koji se odnose na propuste tokom izbornog procesa, na šta se opozicija žalila, zatim da su prilikom statističke obrade podataka učestvovala neovlašćena lica i da nisu dati jasni i razumljivi rezultati u vezi sa proverom biračkih mesta po uzorku.

Po ovom je predmetu neophodne spise predmeta dostavila Gradska izborna komisija nakon čega Viši sud u konačnici, a nakon ocene navoda žalbe i provere dostavljenih spisa nalazi da je žalba SDA Sandžaka neosnovana.

Odluku Višeg suda u Novom Pazaru na zvaničnom sajtu objavila je Republička izborna komisija (RIK). Na ovom linku možete izvršiti uvid u istu.

Ovo je poslednja istanca i adresa opoziciji da pokuša da ospori rezultate izbora sprovedenih 17. decembra.

Kako RTV Novi Pazar nezvanično saznaje, čekao se poslednji momenat ne bi li se na taj način, putem medija, stvorio pritisak javnosti, no ta je ideja po svemu sudeći propala zbog međusobnih svađa i mimoilaženja u opozicionom bloku, čiji ‘savez’ i sporazum jedva da je izdržao i jednu godinu.

 

Podeli