DruštvoPolitikaVesti

Milić (GIK): Izbori sprovedeni po zakonu

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Novog Pazara Radoslav Milić ponovio je danas da su lokalni izbori sprovedeni po zakonu.

On je na konferenciji za novinare izjavio i da će se rado odazvati eventualnom pozivu suda, „kako bi dokazao” da nije falsifikovanja zapisnika o radu biračkih odbora na lokalnim izborima 17. decembra.

Predsednik GIK-a je i ovom prilikom ocenio da su „bili stvoreni svi uslovi“ da uz prisustvo 3.000 kontrolora, od čega 600 njih iz opozicionih partija, za pošten izborni dan.

Ponovio je šta su sve procedure za biračka mesta i GIK, i naglasio da su posle zatvaranja biračkih mesta prvo pregledani zapisnici, sačinjen izveštaj i rešenje u kojem se „ne navodi bilo kakva greška“.

Materijal sa birališta dočekivala je mešovita komisija, u kojoj su bili i predstavnici lista koje nisu zadovoljne rezultatima izbora.

Milić je negirao sve optužbe od strane tri opozicione liste (Stranka pravde i pomirenja, Stranka demokratske akcije i Građanski pokret Sandžaka) o prepravljanju izveštaja koji su dostavljeni Izbornoj komisiji.

Prema njegovoj oceni, cela priča u vezi lokalnih izbora u Novom Pazaru, „jer opozicija nema nikakvih zamerki u vezi sa parlamentarnim izborima“, okončaće se za nekoliko dana.

„Procedura je da na svako rešenje može da se podnese žalba, a sud donosi odluku u roku od 72 sata“, pojasnio je Milić.

On je više puta ponovio da su prestavnici tri političke opcije koje se bune aktivno učestvovali u radu Gradske izborne komisije i da ni jednog trenutka nisu imali primedbe na bilo šta.

Pobuna tri političke opcije počela je tek dan posle izbora, kada su objavljeni prvi izborni rezultati.

 

Podeli