DruštvoVesti

Novopazarska Škola za dizajn najbolja na konkursu

Novopazarska Škola za dizajn tekstila i kože proglašena je za najbolju školu na ovogodišnjem likovnom konkursu za kalendar EU PRO Plus pod nazivom ‘’Stvaramo zeleniju budućnosti’’. Prema obrazloženju, Škola za dizajn tekstila i kože prizunanje je dobila na osnovu angažovanja i predanosti u radu sa učenicima, kao i pripremi likovnih radova.

Inače, na konkurs je pristiglo 149 radova iz 39 srednjih škole sa teritorije koju pokriva EU PRO Plus program.

Ovogodišnji likovni konkurs pokazao je potencijal mladih umetnika u oblikovanju zelenije budućnosti. Radovi nisu samo umetnička dostignuća, već važne poruke o održivosti i principima cirkularne ekonomije koje su ključni elementi ekološke strategije Evropske unije.

”Vaš rad predstavlja primer same suštine inovacije i ekološke svesti. Vi niste samo umetnici, već i ambasadori promena, koji će da vode put u očuvanju životne sredine i primeni cirkularne ekonomije”, rekao je šef sektora za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Srbiji, Manuel Munteanu.

Likovni konkurs za kalendar je prvi put organizovan 2010. godine kada je program Evropske unije  usmeren na lokalni razvoj obuhvatao 25 gradova i opština. Tokom 13 godina program je rastao i sada obuhvata 99 gradova i opština.

Podeli