Društvo

Novi projekat MHD “Merhamet Sandžak”- “Nexus Connect: Osnaživanje zajednice”

Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet Sandžak” održalo je prvi koordinacioni sastanak sa lokalnim institucijama i organizacijama civilnog društva povodom realizacije projekta “Nexus Connect: Osnaživanje zajednice” koji je započet u oktobru i trajaće do avgusta 2024. godine. Cilj je unapređivanje pristupa informacijama, resursima i podršci za ranjive populacije.

“Nexus Connect: Osnaživanje zajednice” novi je projekat koji realizuje Muslimansko humanitarno društvo “Merhamet Sandžak” u saradnji sa gradom Novim Pazarom.  Ključne tačke prvog sastanka bile su identifikacija potreba i izazova sa kojima se suačavaju institucije I Organizacije civilnog društva u promociji dostupnih usluga za sugrađane.

 “Cilj je da se okupe lokalne institucije koje se bave socijalnom zaštitom i organizacije civilnog društva koje humanitarno deluju kako bi zajedničkim snagama doprinele poboljšanju vidljivosti usluga koje postoje u domenu socijalne zaštite u našoj zajednici” kazala je za RTV Novi Pazar stručnjakinja za vidljivost i komunikaciju Ajša Bahović Latifović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija iz oblasti socijalne zaštite i organizacija koja se bave humanitarnim delovanjem. Stručni saradnik udruženja Tahir Taša Delić Almira Kačar istakla je da su ovakvi projekti od velikog značaja za sve one koji si bave socijalnom zaštitom.

“Ono što nam je zajedničko sa svim ovim organizacijama i zašto bi smo želeli da učestvujemo u ovom projektu jeste to da budemo što vidljiviji kao društvo. Naše aktivnosti svi znaju ali zbog podrške adekvatne podrške kako bi što bolje funkcionisali”, istakla je Kačar.

Projekta “Nexus Connect: Osnaživanje zajednice” realizuje se u okviru programa “PRO- Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji –UNOPS, UNICEF, UNFPA I UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Alma Ademović

 

Podeli