DruštvoVesti

Iako niste dobili poziv za glasanje imate glasačko pravo

Građani koji nisu dobili poziv za glasanje na sutrašnjim vanrednim parlamentarnim i lokalnim izborima IMAJU PRAVO DA GLASAJU! 

Potrebno je samo da ponesete ličnu kartu ili pasoš na svoje biračko mesto, i moći ćete da učestvujete na izborima. Zato ne treba da se plašite, na biračkom mestu niko od članova biračkog osnora nema pravo da vam poziv traži na uvid.

“Svoj identitet dokazujete važećom ličnom kartom, odnosno važećom putnom ispravom (pasošem)”, piše na internet stranici Republičke izborne komisije.

Ako ste u procesu zamene ličnih dokumenata, i dalje možete glasati. Potrebno je da biračkom odboru priložite potvrdu nadležne Policijske uprave da menjate ličnu kartu ili pasoš.

-Proverite sami na kom biračkom mestu glasate-

Ako niste sigurni koje je vaše biračko mesto, i da li ste i dalje u biračkom spisku, to možete da proverite uvidom u jedinstveni birački spisak. Kada kliknete na stranicu, dovoljno je da ukucate JMBG i broj lične karte i svi podaci će vam biti na ekranu.

 

Birališta se otvaraju ujutru u sedam sati. Na lokalnim izborima u Novom Pazaru učestvuje osam izbornih lista, dok je na listiću za parlamentarne izbore u trci 18 lista. Pravo glasa na izborima u Novom Pazaru ima nešto više od 91 hiljada birača, svoje pravo sve do 20 sati moći će da ostvare na 99 biračkih mesta.

Podeli