Sport

Todorović pred Tamiš: Ne želimo da odustanemo (sreda, 18.00)

Trener košarkaša Novog Pazara Zoran Todorović rekao je danas, uoči gostovanja pančevačkom Tamišu u 13. kolu Košarkaške lige Srbije (KLS), da njegova ekipa ne želi da odustane, iako je u seriji od šest poraza.

“Tamiš je apsolutni favorit. Doveli su i Slavena Čupkovića. Oni su trijumfom nad Slogom u Kraljevu podigli samopouzdanje. Mi već u subotu gostujemo Slogi. U Pančevu i Kraljevu trebalo bi možda da potražimo jednu pobedu, ali imamo probleme. Gomilaju se iz dana u dan. Probamo, ali nikako da ih izbegnemo. Volja i želja su, ipak, tu”, rekao je Todorović.

On je zahvalio novopazarskoj publici na podršci u porazu u prošlom kolu od Zlatibora (75:86).

Novi Pazar i Tamiš su na četiri pobede i osam poraza, pa su plasirani između 11. i 15. mesta na tabeli KLS.

“Već mesec dana nemam Luku Vasića, a neizvesno je šta će biti dalje. Njegova povreda se zakomplikovala. Možda neki minut dobije mladi Sultan Numanović. Moglo je to i ranije, ali uvek smo jurili rivale i padali u poslednjoj četvrtini. Željko Milić i Muhamed Salihović su potrebni lokalnom Novom Pazaru 1969, koji juri plasman u viši rang”, naveo je Todorović.

“Čekamo jednog igrača. Nadam se da će da dođe do gostovanja u Kraljevu. Ako Vasić ne bude u stanju da uskoro zaigra, trebaće nam još jedno krilo. Nadam se da ćemo da izađemo iz ove situcije i da izborimo opstanak. To je sada prioritet”, dodao je on.

Tamiš i Novi Pazar igraju u sredu od 18.00 u Hali sportova Strelište.

M. Minić

Podeli