DruštvoVesti

Počinje Ski opening na Kopaoniku

Iako je sezona skijanja već otvorena 2. decembra 2023. godine, tradicionalno zvanično otvaranje nove ski sezone 2023/2024. na Kopaoniku, planirano je za period od 7. do 10. decembra 2023. godine nizom događaja.

U četvrtak 7. decembra, prvog dana zvanične manifestacije Ski opening, skijanje će biti besplatno, a od 8. do 10. decembra tradicionalno se odobrava popust u visini od 30 odsto na sve karte u okviru ovog perioda.

Trenutno su u funkciji instalacije Karaman greben, Mašinac i gondola Brzeće – Mali karaman i pripadajuće staze 7, 7a i 22. Od zabavnih sadržaja rade bob na šinama, tjubing i zip lajn. Gondola radi samo za panoramsko razgledanje od 9 do 15 časova. Radno vreme skijališta je od 9 do 15:30 časova, a noćna staza Karaman greben radi od 18 do 22 časova.

Već prve večeri (7.12.), gosti na Ski Openingu imaće priliku da u 19h isprate revijalnu noćnu ski trku sa bakljama, na stazi Karaman greben, na kojoj učestvuju pripadnici Gorske službe spašavanja.

Gosti će moći da posete i interaktivnu izložbu o Nikoli Tesli koja će se svečano otvoriti u organizaciji Turističke organizacije Raška i Muzeja Nikole Tesle u vili Ras 7.12. u 17 časova.

A pored skijanja, Dolina sportova će ove godine od 8. i 9. decembra od 11 do 15 časova biti mesto okupljanja najboljih domaćih DJ-eva (8.12. DJ Onediscofun and Saxtime i 9.12. DJ Peppe), koji će uz zvuke dobre muzike obeležiti početak zimske čarolije na Kopaoniku.

Manifestacija Ski Opening na Kopaoniku održan je prvi put 2010. godine, a sve po ugledu na slične događaje u popularnim evropskim ski centrima, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Ski Opening Kopaonik je nakon trinaest godina postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona.

 

Podeli