DruštvoVesti

Perspektive inkluzije

Danas je u Novim Pazaru održan događaj pod nazivom “Perspektive inkluzije” kome su prisustvovali predstavnici institucija koji rade sa osobama sa invaliditetom.

“Događaj je organizovao IDC u okviru projekta “Iris progres” koji finansira EU, a koji ima za cilj da osnaži Iris mrežu koja okuplja preko 200 organizacija civilnog društva koje pružaju neke vidove socijalnih usluga u regionu”, kazala je ispred IDC-a Ivana Kecović.

Na današnjem događaju glavna tema bila je zapošljavanje i šira socijalna  inkluzija osoba sa invaliditetom u lokalnoj zajednici. Događaju su prisustvovali predstavnici različitih udruženja koja rade sa osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Novog Pazara i regiona, kao i predstavnici različitih udruženja građana koja se bave zapošljavanjem i integracijom osoba sa invaliditetom.

Događaju su prisustvovali i predstavnici poslodavaca kao i firmi koje se bave profesionalnom rehabilitacijom osoba sa invaliditetom.

”U okviru današnjeg sastanka čuli smo potrebe osoba sa invaliditetom I njihove izazove tako d amožemo da možemo za sledeću godinu da planiramo aktivnosti”, rekao je Fevzija Murić.

Biljana Veljović

 

 

 

Podeli