DruštvoVesti

Novopazarska bolnica među najboljima, akcija se nastavlja

Od šest opštih bolnica i klinika u Srbiji koje su učestvovale u akciji preventivnih ultrazvučnih pregleda abdominalne aorte, novopazarska Opšta bolnica je među najboljima. Za tri dana u Novom Pazaru je pregledano 550 pacijenata, a kod devetoro njih je dijagnostifikovana aneurizma. Zbog značaja ovakvih pregleda, novopazarska bolnica nastavlja akciju. Pregled se može zakazati putem telefona: 020 515 02 30

”Otkrili smo devet pacijenata sa aneurizmom aorte. To su bile manje aneurizme, a to je i cilj da se otkriju u ranijoj fazi da bi se kasnije redovno pratili i eventualno da se upute u tercijarnu ustanovu na dalje lečenje. Akcija preventivnih pregleda i dalje traje i trajaće i posle Nove godine. Jer, ako se aneurizma otkrije na vreme, to onda u najvećoj meri znači izlečenje”, izjavio je načelnik Odeljenja radiologije u Novom Pazaru dr Jusuf Nuković.

Preventivni ultrazvučni pregledi preporučuju se osobama iznad 40 godina starosti, posebno hroničnim bolesnicima, ali i onima koji su preležali koronu sa težom kliničkom slikom.

Podeli