DruštvoVesti

Novi Pazar uspešno predstavljen na Sajmu turizma u Novom Sadu

Na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu svoje turističke potencijale predstavio je Novi Pazar na tradicionalnom događaju, takozvanom danu Pazara. Štand ovdašnje Turističke organizacije bio je najveća atrakcija u centralnoj hali i to u najposećenijem danu, javlja Radio televizija Novi Pazar.

Posetioci Sajma bili su u prilici da na novopazarskom štandu uživaju u zanimljivom kulturno-umetničkom programu, probaju specijalitete novopazarske kuhinje i upoznaju se sa bogatom turističkom ponudom od kulturno istorijskih znamenitosti, preko manifestacija i ostalih osobenosti Novog Pazara.

Među najlepšim i najbolje osmišljenim štandovima ove godine bio je štand Turističke organizacije Novi Pazar, prema mišljenju mnogobrojnih posetilaca Sajma. Turistička organizacija na kreativan način predstavila je sam grad, tradiciju i sve ono što mogu posetiti, vidjeti doživeti svi oni koji se odluče da posete Novi Pazar.

Direktor Turističke organizacije Novi Pazar, Dejan Beloica rekao je da je Novi Pazar s ponosom predstavio svoje turističke potencijale na Sajmu turizma u Novom Sadu.

“Ovom prilikom smo promovisali bogatstvo kulturne baštine, prirodnih lepota i gostoprimstvo našeg grada. Verujemo da će ova manifestacija doprineti jačanju turističke privrede ne samo Novog Pazara, već i cele regije. Hvala svima koji su posetili naš štand i pokazali interesovanje za našu destinaciju. Ovom prilikom smo s oduševljenjem primetili veliko interesovanje posetilaca za naš štand, gde su se brojni posetioci informisali o bogatstvu kulturne baštine, prirodnim lepotama i jedinstvenim iskustvima koje naš grad pruža, izjavio je Beloica.

Štand Novog Pazara tokom dana obišli su mnogi zvaničnici, celokupni program pratio je između ostalih, pokrajinski sekretar za privredu i Turizam, Nenad Ivanišević.

U kulturno-zabavnom delu programa Novi Pazar su predstavili KUD “Mladih”, mlade Iva Nikolić, Asija Murtezić i Sara Dolovac, te mešoviti hor Učiteljskog fakulteta-Nastavno odeljenje Novi Pazar.

Ovogodišnji 54. Sajam turizma okupio je više od 240 izlagača iz 10 država.

Ranije su na otvaranju Sajma uručene i posebne nagrade i priznanja. Turističkoj organizaciji Novi Pazar pripala je Velika zlatna medalja za doprinos izgledu centra grada na mestu susreta različitih civilizacija i kultura.

Tri Velike zlatne medalje pripale su simbolu Novog Pazara, jedinstvenom arhitektonskom zdanju, hotelu “Vrbak ND” i to za prijem i usluge prema turistima, za organizovanje kongresa i porodičnih veselja, te i za autentičan izgled objekta.

 

Podeli