EkonomijaVesti

Karić predstavio Model za zajednički prosperitet

U Beogradu je održan 23. Ekonomski forum a otvorio ga je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić uz prisustvo ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Krisrofera Hila i ambasadora Velike Britanije, Edvarda Fergusona.

Prisutnima se na otvaranju obratio i biznismen Bogoljub Karić koji je ovom prilikom govorio o svom Modelu rešavanja društvenih kriza uz pomoć ekonomije i biznisa, o Karić Modelu za zajednički prosperitet.

-LIČNA ISTORIJA I POSLOVNI POČECI-

Moja istorija poslovnog mirotvorsta u ovom smislu otpočela je 1973. godine. Tada smo imali privatnu Firmu iako nikada nismo bili članovi Komunističke partije, a u to vreme bez podrške partije sva vrata su bila zatvorena. Posao su mogle da nađu samo firme čiji su rukovodioci bili članovi partije, tako da je naša generacijama sveštenička porodica bila osuđena na uspeh, odnosno nije imala izbora, sem da preživi i uspe.

-RAZVOJ NAŠIH KOMPANIJA U KAPITALIZMU-

Naša poslovna delatnost je nastavila da se dinamično i uspešno razvija. Doživela je pravi procvat u tržišno-liberalnijem sistemu. Uspešan rast naših kompanija doneo je veliko povećanje zaposlenosti i tehnološke inovacije.

-KARIĆ MODEL ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET-

Moj ekonomsko-razvojni Model (KARIĆ MODEL ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET), koji sam tada predložio rukovodstvu Srbije, bio je relevantan i važan, kako za čitav naš region, tako i za celi svet jer je imao univerzalni karakter. I tada, a i sada je potrebno obezbediti neophodna investiciona sredstva i stvoriti zajedničke kompanije u čije bi osnivanje bile uključene prvensteno kompanije iz Srbije i Albanije.

Tokom dva dana Foruma obratio se veliki broj učesnika, državnih zvaničnika Srbije i zemalja iz regiona, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Autor: Nataša Jakovljević

Foto galerija:

Podeli