DruštvoVesti

Karavan ”Zajedno možemo” stigao u Novi Pazar

Karavan ”Zajedno možemo”, koji predvodi novinarka i predsednica Udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević, stigao je i u Novi Pazar. U kabinetu predsednika Privremenog organa održan je sastanak na kome je bilo reči o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovao je i član udruženja Slepih i slabovidih Denis Šemsović. Ovom prilikom njemu je Dea Đurđević uručila poseban poklon, laptop računar. To je Denisa veoma obradovalo naročito što dolazi od osobe, čiji rad pomno prati i ceni. Voleo bi kaže, da bude njen gost u jutarnjem programu.

”Puno sam srećan. Drago mi je što je Dea čula za mene. Pratim njen rad, odlična je voditeljka, iskrena, borbena, jaka, ima lepu boju glasa. Sviđaju mi se njeni intervjui i jutarnji program”, kaže Denis.

Novi Pazar je grad koji iskazuje posebno razumevanje za potrebe osoba sa invaliditetom. To je inače dvadesetosmi grad koji posećuje karavan ”Zajedno možemo” s ciljem povezivanja udruženja i osoba sa invaliditetom.

”Da ne živim u Beogradu živela bih u Novom Pazaru. Ovo je i moj grad i drago mi je što se toliko izdvaja za osobe sa invaliditetom i radi sa njima.  Gradonačelnik kaže da uvek može više, što je tačno i zaista zajedno možemo više. Razmenjujući iskustva i dajući jedni drugima ideje, možemo dosta stvari da uradimo”, izjavila je novinarka i predsednica Udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević.

Predsednik Privremenog organa grada Novog Pazara Nihat Biševac ističe da pored svega do sada urađenog, uvek može više i bolje.

”Pozitivnu praksu i iskustva iz drugih gradova uvek možemo primeniti. A sve ovo što Dea radi i za šta se zalaže, daje nam podstrek da svi zajedno možemo da uradimo mnogo toga i svake godine da pravimo sve veće i veće pomake”, rekao je Biševac.

Krajnji cilj karavana ”Zajendo možemo” je stvaranje Javnog registra osoba sa invaliditetom, što bi značilo kako za takva lica, tako i za funkcionisanje lokalnih samouprava. Nakon Novog Pazara Karavan se vraća u Beograd gde će 4. decembra organizovati Nacionalnu konferenciju osoba sa invaliditetom. Zvaničan poziv upućen je i predstavnicima Grada Novog Pazara.

Podeli