DruštvoVesti

Još dva pacijenta hospitalozvana, analize trovanja hranom u toku

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru tokom dana su hospitalizovana još dva nova pacijenta sa sličnim simptomima trovanja hranom. To je za RTVNP izjavila načelnica Infektivnog odeljenja dr Binela Mavrić. Navela je da je dvoje vraćeno na kućno lečenje sa lakšom kliničkom slikom, jedan pacijent je otpušten, a da se očekuje da će sutra još dvoje biti otpušteno sa bolničkog lečenja.

Iz Zavoda za javno zdravlje kažu da se još uvek čekaju rezultati analiza koji bi potvrdili koja je bakterija u pitanju. S druge strane, vlasnici ugostiteljskog objekta čije se ime pominje u medijima kao mesto gde su građani jeli pre nego su se javili lekaru, negiraju sve optužbe na njihov račun kao neosnovane.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dotor Safet Ganić kaže da su analize u toku, te da još uvek nemaju zaničnu potvrdu da je salmonela uzrok trovanja više od dvadeset građana, među kojima je jedanaestoro dece.

”U ovakvim situacijama Zavaod za javno zdravlje postupa po utvrđenoj proceduri. Rezultate analiza očekujemo za par dana, a savet građanima je da se pridržavaju osnovnih sanitarno-higijenskih mera”, izjavio je doktor Ganić.

Rezultate analiza željno očekuju i zaposleni u ugostiteljskom objektu koji se, kako tvrde, nepravedno navodi kao mesto gde su se građani otrovali hranom.

‘’Mi, kao firma, oštećeni smo od strane pojedinih medija, koji su bez naše saglasnosti objavili slike objekta i pomenuli zaposlene, bez upotrebe inicijala ili pouzdanih podataka’’, naveo je director ugostiteljskog objekta u pisanom dopisu. Naglasio je da se čekaju rezultati analiza i uzetih uzoraka iz njihovog objekta te istakao da će do tada, svako plasiranje neutvrđenih informacija, kleveti i uvreda na račun firme i zaposlenih. biti predmet nadležnih organa.

Iz Sanitarne inspekcije za sada nismo uspeli da dobijemo nikakvu informaciju.

Podeli