Društvo

Želimo život bez nasilja

Učeni OŠ “Đura Jakšić” iz Trnave, danas su odigrala predsatvu na temu nasilja i na taj način poslala poruku da žele život bez nasilja. Deca su priču donela na autentičan način i prikazala kako nasilje utiče na njihovo odrastanje i život.

 

“Polazna osnova za stvaranje ove predstave jesu sve učestalija dešavanja porodičnog nasilja, nasilja među učenicima i nad učenicima. Mojoj koleginici koja je stručni saradnik pedagog u školi sa kojom sam radila na ovoj predstavi, Zani Salihović i meni, bio je cilj da osvestimo učineke za preventivno reagovanje, zaposlene, roditelje i uopšte celu zajednicu”, kazala je učiteljica  Anica Dišić.

Amila Bećović, Meleka Rebronja i Rasim Aljović, uzeli su učešće u predstavi “Krivac je neko drugi”. Njihovo je zadovoljstvo, kako kažu, što su bili deo ovog projekta kroz koji su prisutnoj publici i ostalim učenicima OŠ “Đura Jakšić” pokazali kako nasilje u porodici i školi ostavlja duboke traume koje utiču na detinjstvo i kvalitet života.

“Bilo mi je zadovoljstvo što sam kroz moju ulogu u predstavi, koja je bila jedna od glavnih kroz koju sam dao svoj maksimuma, uspeo da svima pošaljem pouku i da nauče lekciju kako bi trebalo da se ponašaju gde god da su”, rekao je Rasim Aljović.

“Nasilje je danas sve učestalije i mi smo sa stručnim timom naše škole želei da kroz ovu predstavu damo svoj doprinos kako bi se nasilje što više smanjilo”, dodala je Meleka Rebronja.

“Moji drugari i ja smo, ne samo kroz ovu današnju predstavu već i kroz mnoge radionice, različite igre i predavanja uvek pokazivali koliko je lep prijateljski međusobni odnos i uvažavanje prema svima”, kazala je Amila Bećović.

 

Biljana Veljović

Podeli