DruštvoVesti

Radiološki simpozijum u Novom Pazaru

U organizaciji Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije i Opšte bolnice Novi Pazar 25.novembra, u subotu u hotelu ”S” biće održan Treći radiološki simpozijum. S obzirom da je brza i tačna dijagnoza pola izlečenja, tema će biti ”Urgentna stanja kroz prizmu radiologa.

Predavači će biti eminentni stručnjaci iz ove oblasti, a poziv je otvoren za sve zainteresovane radiologe. Simpozijum počinje od 11 i traje do 16 časova, a prijava učesnika je istog dana, u subotu od 10 do 11 sati.

”Mi ćemo biti u subotu domaćini najboljim radiolozima iz Srbije. Oni će održati predavanje o urgentnim stanjima kroz prizmu radiologa. To je važna tema, jer je brza i tačna dijagnoza pola izlečenja. To će biti prilika da se družimo i razmenimo bogata iskustva. Inače, ovakvi kongresi su važni za manje sredine, iako Novi Pazar više nije među takvima. U oblasti dijagnostike mi sada prednjačimo, posebno izgradnjom novog bolničkog kompleksa i nabavkom novih dijagnostičkih aparata”, izjavio je načelnik radiološkog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru prim. dr Jusuf Nuković.

Istakao je da očekuje dobar odziv radiologa iz Novog Pazara ali i šire regije, te naglasio da je simpozijum besplatan za lekare učesnike i da donosi šest bodova, što je jedan od uslova za produžetak licence.

 

 

Podeli